Nu har vi hunnit en bra bit in i januari och det nya året. Solen står litet högre på himlen och det känns genast roligare.
Så här såg det ut hos oss sjätte januari. Det regnade och blåste runt nyår, så det mesta av snön försvann. Men sen har det fyllts på och nu är det “riktig vinter.”

Vi tog en liten tur norrut med husbilen. Det var bistert! När vi vaknade i Juktån på lördagmorgon var det -31 grader. Inne i husbilen var det dock varmt och skönt.
Så här ska en vinterväg se ut!
Vi hälsade på hos våra barn och barnbarn. De är ju spridda i Juktån, Lycksele och Umeå. Men det är praktiskt, vi hinner med att träffa alla under en helg. För oss som är lediga alla dagar spelar det ingen roll, men våra barn jobbar ju. Vi hade bokat tid för kamremsbyte på vår husbil hos Caravan Center i Umeå. De servade oss väldigt bra, vi fick “stå på ström” där i två nätter.
På måndag morgon var det den så kallade blodmånen och vi hade fri sikt på parkeringen utanför Caravan. Jag är absolut inte morgonpigg och tog mig inte upp under månförmörkelsen. Men jag tycker månen var riktigt fin strax innan den gick ner.

Ja, nu håller vi igång med en massa vintersport på tv:n. Sitter faktiskt just nu med datorn i knä och tittar på längdskidåkning. Snart stundar Alpina VM i Åre. Vi får väl lov att pallra oss in nån dag och åtminstone “titta på folk.” Sen blir det Skidskytte VM i Östersund också. Svettigt… smiley

Den här tiden på året får jag sug efter att rensa, städa och förnya inne, så även i år. Ska nog ge mig på nån form av “döstädning” alltså slänga, ge bort och sälja sånt som jag egentligen inte behöver eller tycker om. Till exempel så har jag en overlocksymaskin. Den har jag inte använt på säkert tio år. Jag har en vanlig symaskin och det enda jag använder den till idag är att fålla nån gardin. Så, om det är nån som vill ha en overlock, hör av er.

Ett annat ställe jag ska rensa på är i biblioteket. Där har jag bland annat Svensk Uppslagsbok, 1929-års upplaga som består av trettioen band. Dessa har jag släpat med mig hela livet, undrar om det är dags för mig att släppa taget om dem. Men just böcker har jag svårt att göra mig av med.

Nu, kära vänner ska jag se hur det går för Kalla och de andra. Men först litet poesi och då blir det en dikt som kanske är aningen sorgesam och jag tänker på kära vänner som i dagarna drabbats av ofattbar sorg.

Pär Lagerkvist

Intet är förgäves

Intet är förgäves,
allt är du, o liv.
Varje stund som skänks mig
är ju du, mitt liv.
Intet går till spillo,
intet strykes ut.
Intet för mig vilse,
bara hem till slut.