Nu är vi inne i advent. Advent betyder ankomst, men jag tycker att det betyder: Snart har det vänt. smiley
November har varit varm och grå, men nu har vi fått lite snö och det blir genast ljusare. Alla ljus, stjärnor och julpynt gör ju livet lättare och den här tiden blir uthärdlig. Snart är vi igenom alla helger och då har det vänt. Dagarna blir längre och vi blir också gladare.

Titta vilket änglaspel jag hittade på Ikea. Vet inte om bilden gör det rättvisa, men det är väldigt stort, ljusen vi använder är vanliga kronljus. Jag älskar änglaspel, men jag har ett dystert minne förknippat med det. För drygt 15 år sedan tog vi fram änglaspelet som vanligt i advent. När vi tänt ljusen blev jag irriterad och frågade min dotter och hennes pappa vad det var för fel på spelet eftersom det inte plingade som vanligt. De tittade på varandra och då förstod jag att det var inte fel på spelet, utan på min hörsel.

Jag har en hörselskada och tinnitus. Antagligen ligger änglaspelets plingande precis på den frekvens som är borta på mig. I alla fall så tänkte jag att ett så stort spel borde jag väl höra… pytt, jag får gå väldigt nära!! Men fint är det.

Det finns något som heter julhets, men i år är jag totalt befriad från allt sånt. Vi kommer att fira jul hemma och hoppas på besök från Håkans dotter Marie och hennes familj på julaftonen. Det blir väl litet skinka, sill och sånt som hör till. Men jag gör bara det jag tycker är roligt och gott, resten får vara.

Ni som känner mig vet att jag tycker julen och alla andra storhelger är överskattat. Just det där att vi måste ha roligt, alla ska komma överens och friden ska råda en viss dag. Tror att vi kan ha lika roligt en onsdagseftermiddag när som helst under året.

Just nu tycker jag bara att livet är rätt så skönt. Då är det väl bara att njuta. I morgon kan det vara annorlunda.
Här kommer en dagsfärsk bild. Öppnade ytterdörren och tog ett kort mot ateljén. Som ni ser så har vi även öppnat fågelrestaurangen sedan en tid tillbaka. De kan vara väldigt glupska, så vi får fylla på nästan varje dag.

Då passar det väl bra med en av mammas dikter:

Inte ensam

Instängd, bak en mur
av snötyngda grenar
sitter vid mitt fönster.
Ekorren och mesen
mitt enda sällskap är.
Instängd, det syns
som alla glömt mig.
Spåret i snön
prasslet på
min stugvägg,
ja kära nån,
inte är jag ensam.
Det vimlar av liv
i de snötyngda grenar.
Intet mer allena,
nej hundrade vingar
gör mig sällskap.