Nu är vi inne i den gråaste och tristaste månaden, november. Men det är bara att stå ut.
Det behöver ju inte vara grått varje dag.
Nu har vi kört igång badet, äntligen! Håkan har haft fullt upp med bygget så det är först nu som vi bytt vatten så att vi kan bada igen. Det är skönt för “gammkroppen.” Och det är den här härliga utsikten jag har från badet, Håkan tittar åt andra hållet. Han har gett mig platsen med utsikt över Edsåsen. Där kan jag se solen krypa ner och stjärnorna tändas. Förutsatt att det är någorlunda klart då!!! smiley

I slutet av oktober tog vi husbilen och åkte norrut. Vi uppvaktade “äldstjänta” min som fyllde år. Nog är det väl knepigt att barnen snart är ikapp! Tyckte inte det var länge sedan de var små.
Vi var också i Umeå och hälsade på Håkans familj. När vi är i Umeå så är det en butik som drar i mig mer än alla andra, nämligen Cyberphoto. Visserligen handlar jag mest i deras nätbutik, men den här gången skulle jag bara ha en fjärrutlösare till kameran. Har funderingar på att rigga upp stativ och ge mig på lite mörkerfotografering. Stjärnor, måne, norrsken och sånt. Problemet är bara att jag somnar så tidigt och sover lääänge på morgnarna. Ja, ja.. jag har i alla fall utrustning! Har också köpt ett vidvinkelzoom som jag tänker testa på alla vackra vyer vi har här i fjällvärlden.
Om ni inte redan upptäckt Cyberphoto så kan jag verkligen rekommendera dem. De har blivit Årets e-handlare på Pricerunner 12 år i rad.

Som ni ser så har vi ett tunt lager med snö och jag är glad över det, för det blir ljusare ute. Nu har alla växter flyttat ut i Orangeriet och jag antar att det inte händer så mycket på utsidan förrän till våren. Blir det några fina dagar så börjar kanske Håkan med inklädningen av takfoten. Men allt är tätt och skyddat för vinter och snö… och framför allt skyddat mot västan.
Invändigt börjar det bli riktigt bra. Det känns som att växterna trivs och vi ger dem tillskottsbelysning på morgonen och eftermiddagen. Citronträdet bär mycket frukt och några av dem börjar bli gula. Spännande!
Längtar faktiskt till advent när vi kan ha någon fin lampa, eller stjärna här ute.

Ja, nog tänker jag klara av gråa november! Nu i helgen går näst sista Formel1-loppet och snart börjar vintersporterna och Vinterstudion i SVT.
Apropå TV, så blir det ju en del sånt nu när vi går mot vinter, och visst är serien “Vår tid är nu” helt fantastisk? Längtar till måndagarna, det är ju nästan som en svensk Downton Abbey!

Äsch, nu piggar vi upp oss med några Grodblad:

Efter att en lång tid ha suttit fängslad kunde inte Gustav Vasa hålla sig längre, utan en vacker dag var gången försvunnen.

När det var hungersnöd i landet var det många som bet i gräset.

Nero var en grym tyrann som torterade folk genom att spela fiol.