Vi har haft besök av nära och kära under sommaren. Kulmen kom i början av augusti när Håkans fyra barn med familjer kom hem till oss. Sedan träffades tjocka släkten en dag och firade Athilo. Vi köpte ett partytält och satte upp eftersom vädret inte var så där riktigt bra just den dagen. Började fira vid lunchtid och höll på till sena kvällen.
Linn och Niklas tillsammans med sina barn Luna och Athilo.

Efter att alla åkt hem startade Håkan bygget med en rasande fart. Han började med att gräva. Till det ändamålet hade han köpt sig en grävare. Alltså… visst är det alla grabbars dröm att ha en egen grävare!!! smiley

Här tar han första skoptaget till vårt Orangerie. Han har ju också tillgång till en större skopa om det behövs!
Innan månadens slut hade han gjutit grunden.
Nu tänker jag hålla er på sträckbänken, så… fortsättning följer.

Vi har ju skördat sallad, kryddor, sockerärter, lökblast mm från trädgårdslandet hela sommaren. Men nu i augusti började vi skörda en del rotsaker. Och jisses vad det har växt!
Vi har fått lön för mödan när vi, eller rättare sagt Håkan, gjorde våra nya odlingslådor.

Vet inte hur ni har det i era förhållanden. Men hos oss är det jag som kommer med idéerna och har en klar målbild hur det ska se ut. Sen är det Håkan som utför det hela. Men jag står inte bara och tittar på; ibland håller jag i, ibland bär jag fram material och så brukar jag sköta det mesta av målningen. Dock är det helt och hållet Håkan som står för konstruktionen och som håller i spikpistolen!!! Och det gör han med bravur. smiley

I övrigt ägnade jag augusti till att försöka återfå krafterna och att njuta av sommaren. Dessutom är det ju jag som sköter markservicen när Håkan jobbar.

Avslutar med bilder på ett par växter som kommer att få sin plats i Orangeriet i vinter.
Agaphantusen kommer ju att vissna ner helt i vinter och kan då stå i det “mörka hörnet” i Orangeriet. Ser ni getingfällan i förgrunden? Usch vad mycket getingar det blev i höst. De åt upp våra jordgubbar och smultron, vi fick kolla noga innan vi stoppade ett bär i munnen så det inte följde med en geting.
Citronträdet däremot vill ha ljust och 10-12 grader. Det blir värmefläkt och extra lampa till citrus, olivträdet och kryddorna.

I augusti kommer de mörka nätterna, kräftorna och surströmmingen. Naturen börjar så smått att varva ner, men även här i fjällen fortsätter sommaren.

Vi ses igen i september…