Nu tror ni väl att jag blivit tokig! Skriva om juni när vi är i oktober! Men av olika anledningar har jag inte bloggat på hela sommaren, så nu tänker jag dela med mig litet från vår sommar.

Som jag skrivit tidigare så gjorde sommaren en rivstart i maj och det blev en fantastisk månad.
Här blommar Blå Bergsvallmo som vi planterat tillsammans med blåbärsbuskarna. Vi tror att de ska trivas eftersom de gillar sur jord, dessutom är båda blåa.

En som gillar sommaren är Busan. smiley Skräpig och fin!
I början av juni tog vi en tur söderut. Den här gången var Öland vårt mål. Vi åkte runt hela ön och besökte både Långe Jan och Långe Erik. Tyvärr blev Håkan febrig och dålig, så vi fick lov att ta det lugnt.
Jag tilltalas av ödsligheten i landskapet, men skulle inte vilja besöka ön under semestertiderna.

Det blev i alla fall en vecka på ön innan vi drog vidare norrut. Vi åkte till en favoritort med mycket historia, Zinkgruvan. Vi har tidigare gått runt på gamla gruvområdet och blivit guidade av en riktig trotjänare som visste allt om gruvan. Där finns även en fantastisk ställplats.
Där fick jag också vara med på bild… högst ovanligt. Här träffade vi på flera trotjänare, ett äldre par som ställde i ordning en fin plantering på rastplatsen. De visste också allt om Zinkgruvan.

Färden gick sedan via Strängnäs och stadens fina ställplats i hamnen…
… och ett besök i Skokloster…
… hemma igen lagom till att fira midsommar. Då hade också vädret slagit om till regn och rusk, alltså Jämtländskt midsommarväder.

Lagom till midsommar kom också, det där som kom att prägla min sommar, sakta smygande.
Kommer snart igen med Juli. Njut av den lilablommande klematisen så länge och ta del av några Grodblad:

Då Birgittas man dog, fick hon tid att ägna sig åt Gud

De två pjäser av Shakespeare som jag läst är Romeo och Julia.

Det första jag gjorde på morgonen när jag fick tidningen var att slå upp alla förlovningar.