Nu är det full fart i naturen! Nyss låg snön meterdjup och nu är det sommar. Här i norr brukar våren vara kort, men i år har den varit extremt kort. Så fort att snön drog sig tillbaka tittade blommorna upp.
Lökväxterna hade börjat växa under snön och de hade bråttom.
I rabatten på baksidan blommar pärlhyacint, backsippa och getrams samtidigt. smiley

Det är riktigt svårt att hinna med vårbruket. Vi har i alla fall sått grönsaker och håller på att sätta potatis. Det är riktigt tidigt! I år har Håkan snickrat nya odlingslådor så vi hoppas på god skörd.
De gamla lådorna i förgrunden ska vi göra om, byta trävirke. Men där är jordgubbar och kryddor, så de får stå kvar under tiden.

I uterummet har varit rena djungeln och en barnkammare för plantor. Men nu har vi satt tomater mm i stora krukor. Det som är över skänker vi bort.
Så här såg det ut för exakt en månad sedan, 21/4, snön ligger djup utanför fönstret. Nu har vi redan klippt gräsmattan en gång.

Ja, nog är det full fart och mycket att göra. Men jag älskar den här tiden på året. Maj månad är min egen månad. Det är då ljuset har kommit och dagarna är lätta. Fåglarna kvittrar och allt andas förväntning. Nu har vi en hel lång sommar framför oss. Önskar att jag kunde vara som ett barn och ta in allt som händer omkring mig. Jag minns barndomens sommarlov som var oändliga och alltid fulla av sol, bad och enkelhet.

Igår kväll satt vi ute vid garageväggen och pustade ut efter “trädgårdandet.” Det var sent på kvällen, vindstilla och varmt. Vilken lycka! Kändes nästan som “utomlands.”

Det finns bara en dikt som passar just nu och det är denna dikt av Alf Henrikson,

Jag såg att häggen blommade,
det kom en doft av den.
Då gick jag till min älskade
och sade: Se och känn!
Hon stod vid makaronerna,
hon sydde på en klut.
Och när hon lyfte blicken
hade häggen blommat ut