Nu är påsken över och nu vill jag ha vår. Som på beställning har vi ett strålande väder och varmt. Men det tar tid innan snön är borta.
Och vad roar vi oss med då? Vi tar hand om våra odlingar. Jag har planterat om våra oxalis, och snart är det dags för dahliaknölarna att komma i jorden. Håkan sköter det där som går att äta (tomat, chili och paprika).
Vi tog en tur med bilen under påskhelgen och fångade några fina vyer. I övrigt hade vi huset fullt av nära och kära som vi firade påsken med.

På mitt instagramkonto @lena51ost skrev jag nyligen en hyllning till min man och till vårt liv tillsammans. Nu tänker jag göra något som jag aldrig gjort och som är väldigt osvenskt, jag tänker hylla mig själv.
Ni tror väl att jag ska räkna upp en massa bra saker som jag gjort – det ska jag inte.
Eller visa på hur duktig jag är – det ska jag inte.
Kanske ge mig på att deklarera mina goda egenskaper – det ska jag inte.

Varför ska jag då hylla mig själv? Ja, därför att jag knåra på! Det var en gammal klasskompis till mig, Kaj, som påminde mig om uttrycket knåra på. Enklast att översätta det är väl “knalla på” eller “knega på.”

Jag ger mig själv, och alla andra som knåra på och inte ger upp, en stor klapp på axeln. Det behöver vi.
De flesta av oss drabbas av motgångar i livet, det kan vara fysiska besvär eller följder av tokiga beslut som vi fattat. Det kan vara olyckor eller saker som vi ärvt av våra förfäder. Men vi fortsätter framåt för vi har inget val. Valet att ge upp finns inte hos oss.

Så Heja jag och alla andra som knåra på. Och jag tror att när man knåra på så är man också ganska nöjd med tillvaron. Det behövs inga stordåd, utan det enkla är det rika.
Nu är det dags för några citat från några skolelevers felskrivningar:

Tack vare simundervisningen har drunkningstalen visat en sjunkande tendens.

På söndagen var våra simmare åter i elden.

Alla satt tysta och åt sin mat utan att öppna munnen en enda gång.

Min far är en stor älskare av naturen.