Oj, vad tiden går fort. Nu är vi i slutet av mars och snart är det påsk! Den här vintern går till historien som både kall och snörik. Vi har stora drivor på gården och Håkan har jobbat hårt med att få ner snön från våra tak.
I lördags så kunde vi i alla fall äta lunch i uterummet första gången i vår. Det behövs ju bara massor av sol, så blir det varmt där ute. Idag hade vi 24 grader på eftermiddan. Så det är ett säkert vårtecken, även om snön ligger djup.

Vi har också ställt i ordning våra frösådder av paprika, chili och tomater. Jag har klippt fuchsior och pelargoner, plockat fram dahliaknölarna och ja, helt enkelt, startat våren. Ska väl också plantera om en del krukväxter så småningom. Just nu går vi i väntans tider. Vår Tolv Apostlar ståtar med tre knoppar.
Så här ser blomman ut och den är bara utslagen några timmar, så det gäller att hinna med. Blomman på bilden har börjat rulla ihop sig.

Vi har gjort en kort tur med husbilen redan. Drog iväg norrut och hälsade på våra barn och barnbarn. Det var nog mest för att Håkan gärna ville testa husbilslivet under vinterförhållanden.
Och det var vinter när vi åkte, -24 grader på morgonen. Men sedan blev det slask både i Lycksele och Umeå. Så bilen blev ordentligt skitig. Vi frös då inte, utan hade det varmt och skönt.

Jag är i alla fall glad åt att dagarna är längre och solen står allt högre på himlen. Det blir liksom lättare att leva, på nåt vis. Min astma har varit riktigt otäck i vinter och då är det svårt att vara ute i kylan. Nu vågar jag mig nog på några promenader ute i det fria igen. Känns som att jag inte har någon ork alls ibland. – Är det så här att bli gammal, frågar jag mig. Men, äsch… det jag klarar av, är i alla fall mer än det jag inte klarar av! Så det så! Det är bara att kämpa på även om det är tungt ibland.
Jag skickar en ringblomma och en hälsning om Glad Påsk till er alla. Nu hoppas vi på mycket sol och snön är nog borta innan midsommar.

Avslutar med en strof ur en kärleksdikt av Karin Boye. För kärlek kan vi inte få för mycket av.

Du är mitt livs mognad.
Du gör mig hel.
Ur mitt förgångna samlar sig
var tåga och minsta del.
På hundra skilda vägar
har jag vandrat och trevat.
Nu möts de.
Fram mot dig har jag levat.