Efter förra inlägget har vi haft några nätter med frost och vi har även sett snöflingorna dansa i luften. Nu varnas det för mera snö i morgon, så då är väl definitivt vintern på gång. Håkan lägger på vinterhjulen på husbilen ifall vi vill ta någon tur till i höst.
Den här bilden är från i somras, strax norr om Tärnaby.

I trädgården går det mot vintervila nu, någon enstaka ringblomma lyser än i rabatten. Vi har tömt alla krukor trots att småpenséerna blommade för fullt. De är verkligen tacksamma som blommat hela sommaren. Alla övervintrare står nu i uterummet i väntan på att boa in sig i förrådet.
Agaphantusen ståtar med tjugofem blommor som jag gärna vill ska slå ut innan vi ställer undan den. Sen är det snart dags att plocka fram advent!!! Oj, vad tiden går fort!

Vi har nu börjat med ett riktigt skitgöra, badrumsrenoveringen! Och för att det ska bli gjort så måste man ju börja. Vi har rivit en del av den gamla, bruna tapeten och även en del av golvmattan. Men sen ska golvet gjutas om och det ska dras nya rör och så var det den där omöjliga uppgiften; att få hit en mattläggare.
Undrar hur länge det dröjer innan den här mörkbruna våtrumstapeten är modern igen?! Jag brukar roa mig med att titta på instagramkonton och facebookgrupper med inredning. Det verkar som att den stockholmsvita färgen nu bytts mot grått. Så om ni inrett i grått är ni helt inne just nu. Vi har inte bestämt några färger till badrummet ännu, vill gärna komma en bit längre på väg först. Dock så har vi hittat en servis från Rörstrand, ni vet en sån där med fat, kanna, potta och tvålkopp etc som går i blått, och den har vi tänkt ska få finnas nånstans i nya badrummet. Suck, målbilden har jag tämligen klar…. men vägen dit. Karin Boye säger ju att det är vägen som är målet, undrar om det gäller badrumsrenoveringar också?

Hur gör vi nu för att roa oss när det är höstmörker och grått? Ja, vi har ju glatt oss åt ÖFK och deras fantastiska framgångar. Nu går Formel1säsongen mot sitt slut, senaste loppet i Austin var riktigt roligt och underhållande. Vår egen Marcus Ericsson gjorde nog årets bästa lopp där, hoppas bara att han får vara kvar i cirkusen även nästa år.
Sen är det ju inte så länge så börjar vintersporten. Hockeyn har dragit igång och näst i tur står väl utförsåkarna och sen är det dags för längdåkning och skidskytte.

Det är väl på det viset vi roar oss, sen hittar vi på litet annat också. Tar en tur i omgivningarna, går ut och äter gott osv. Jag har haft en riktigt otäck förkylning som slutade med att jag var tvungen att ta antibiotika. Nu är det väl snart dags för influensavaccinering, så då kanske jag klarar mig i vinter.

Det har väl inte undgått någon #metoo och nu rullas det upp en massa härskarfasoner bland män i maktpositioner. Dock vill jag inte döma någon ohörd och ett mediadrev kan skada mer än det gynnar. Egentligen tycker jag att allt blivit väldigt krångligt och undrar; Vart tog vanligt hederligt bondförnuft vägen?

Till sist en påminnelse så här i höstmörkret, en dikt av Erik Blomberg

Var inte rädd för mörkret

Var inte rädd för mörkret,
ty ljuset vilar där.
Vi ser ju inga stjärnor,
där intet mörker är.

I ljusa irisringen
du bär en mör pupill,
ty mörkt är allt, som ljuset
med bävan längtar till.

Var inte rädd för mörkret,
ty ljuset vilar där,
var inte rädd för mörkret,
som ljusets hjärta bär.