… ditt ord och din papperslapp,
du barfotabarn i livet.
Så sitter du åter på handlarns trapp
och gråter så övergivet.

Vad var det för ord – var det långt eller kort,
var det väl eller illa skrivet?
Tänk efter nu – förrn vi föser dig bort,
du barfotabarn i livet.

Ibland finns inte orden där och det har Nils Ferlin beskrivit väldigt bra i sin dikt Barfotabarn. Men under tiden som jag suttit stum och ordlös rullar livet på utanför mitt fönster. Naturen, den pålitliga, har övergått från vårvinter till full sommar.
Maj månad, som är min månad, var kall och tråkig. Men nu blommar häggen och allt knoppas här i fjällvärlden. Vitsipporna har börjat slå ihop sina klockor och äppelträden är snart i full blom. Håkan fick två äppelträd av sina barn för fyra år sedan. Det ena har visat några blommor, det andra har aldrig blommat. Men i år har båda träden massor av knoppar… tänk om vi till och med får äpplen i höst!

Förutom det vanliga vårarbetet, att gräva om potatislandet och sätta potatis, att så grönsaker, att plantera krukor, klippa gräsmattan, plocka fram utemöbler osv, så har vi haft några projekt:
– Dels så har vi fått tillåtelse att ta ner en del träd som skymmer utsikten mot “vårt fjäll” Välliste. Så käre mannen har, tillsammans med en gedigen skogshuggare, börjat avverkningen. Det har redan blivit ljusare och jag återkommer med bilder när det är klart.
– Vi hade en liten damm i trädgården, och den var just liten. Vi bestämde oss för att demontera den och bygga en större damm.
Här kommer en del före och efterbilder. Vi ska även bygga upp vattenfallet igen, men det är ingen brådska, vi måste ut och leta stenar. Och på bilden återstår en del fix, men vattenvolymen har blivit åtskilligt större. Nu hamnar allt vatten från fontänen i dammen och inte utanför. Kanske att vi till och med kan ha fiskar i dammen!
– Ja, som ni ser på första bilden så hade huset en annan färg. Förra sommaren målade vi om, men det återstår en del måleriarbeten.
– I ett hörn vid infarten till vårt hus hade vi en rabatt som inte riktigt “ville sig,” kanske beroende på en stor gran som står intill. Nu har vi plockat bort alla plantor och gjort ett stenröse. Vi har lagt markduk och sedan stenar och fyllt ut med stenmjöl, kanske att det hamnar någon fin lykta där i höst.
Vi har en förmåga att samla på stenar. När vi är ute och åker så följer det alltid med några stenar hem och nu får de hamna här. Egentligen borde vi skriva på stenarna var de kommer ifrån, för det glömmer vi ju bort!!!

Ja, det var några av våra projekt som jag lovar att återkomma till, nu när jag hittat orden. Vi tar också några turer med vår kära husbil. Hade tänkt oss en tur i helgen, men vädret ser inte så lovande ut, så vi får se hur det blir. Fast vi båda numera har 52 veckors semester så har jag inte riktigt vant mig vid att vi kan göra vad vi vill och åka vart vi vill närsomhelst.

Vad jag tränar på nu och som ska få bli mitt mantra i sommar är att göra ingenting och att njuta. Visserligen mår jag bra av att sysselsätta mig med något, jag vill gärna ha några projekt och nåt att se fram emot. Men kroppen protesterar mot mina projekt och vill inte riktigt. Så jag får väl lära av Busan….