…överlev. Kliv, kliv, överlev! Så sa Mattias Fredriksson när han klättrade uppför backen i Alpe Cermis förra året. Det är ett mantra som jag själv använt flera gånger när det varit “motlut.” Och på något märkligt sätt får det mig att stirra ner i backen och envist ta mig framåt.

Sedan sist jag skrev har vi i alla fall överlevt både januari och februari och idag skriver vi nionde mars. Här i fjällvärlden har vi fått litet mera vinter nu. Lagom till sportloven fick vi en hel del snö. Det har också varit några riktigt gnistrande soliga dagar när solen lyser rakt in i själen och för en stund får mig att lyfta blicken och le en aning.
Vi har påbörjat ett projekt här hemma. Plockat ut garderoberna i sovrummet och ska göra vägghängd förvaring med skjutdörrar. Nu håller vi som bäst på med att förbereda och måla och tapetsera. Sedan kommer det roliga… att inreda. Garderoberna är mitt emot vår säng och tanken är att hänga vår gamla tv där på väggen. Den blir ju gömd bakom dörrarna och då kan jag ligga och titta på “mina Kommissarier” som Håkan inte är så förtjust i.
Jag har tidigare bloggat om Engelska Deckare. Det är stor underhållning för mig. Ni vet; Kommissarie Morse, Unge Kommisarie Morse, Kommissarie Lewis, Inspector Lynley, Morden i Midsomer, Foyles war, Ett fall för Frost. Ja till och med Columbo, Mord och Inga Visor samt Poirot är god underhållning för mig. Jag gillar mera “nice little murders” än hårdkokta och blodiga saker.
Har även investerat i en ny systemkamera. Den skiljer sig inte jättemycket från min gamla, men jag kan ladda upp bilder med wifi. Det kan ju vara roligt att visa bilder direkt från kameran på Instagram.

Nu när femte årstiden har gjort sitt intåg med takdropp på dagarna och kalla nätter önskar jag alla en fin dag. Kliv, kliv, överlev!!!

Här kommer flera citat från “Grodboken”:

Kanoten gled med stora kliv mot stranden.

En dag hade vi nattorientering.

När man lärt sig engelskt uttal gäller det att hålla tungan rätt i munnen.

En monolog kan ibland äga rum mellan två personer. De kan till exempel vara man och hustru.