Den här tiden så brukar vi ju titta tillbaka litet och summera året som gått. Och när jag gör det så tänker jag först: I år har ju inget hänt, det har varit ett lugnt och skönt år. Men visst har det hänt saker! För det första så har ju ett nytt barnbarn kommit till världen. Tänk att jag har fem barnbarn, allt från noll till femton år. Sen har ju Håkan också ett barnbarn som jag får följa på vägen.
Vi har gjort flera långa fina resor runt om i Sverige som jag skrivit om tidigare. Skåne var helt fantastiskt och även Öland, som vi besökte bara en dag och som jag gärna vill återvända till. Vårt kära grannland med dess vackra vyer och så färderna norrut. Allt som allt, fina och minnesvärda resor.

Sen har vi också klarat av vårt målningsprojekt. Slet hela sommaren med att måla huset utvändigt. Vi har sparat en del till nästa sommar, men storjobbet är gjort. Tvättstugan är renoverad… och så har vi ju köpt vårt fina spabad!
Ja, vi har det egentligen så bra och fast vi har en del krämpor som vi sliter med, så kan vi röra oss och vi kan göra nästan vad vi vill, om än i en annan takt.

Bilden av vårt hus är tagen i början av november. Nu när året snart är slut är även snön slut. Idag är det plusgrader och regnar. Ok, jag är ingen älskare av vinter och visst är det bekvämt att slippa skotta snö och uppvärmningen blir billig. Men ändå… när det är vinter och man bor i fjällen, nog ska det vara snö ute!!!

Efter att ha tittat bakåt så är det dags att blicka framåt mot nästa år, 2017.
Vad önskar jag mig av nästa år?
Egentligen har jag inga stora önskningar, jag har ju allt!!
Jag önskar förstås att “de mina” ska ha det bra, det önskar nog alla mammor! För egen del är det nog hälsan som står i fokus. Allra högst på önskelistan står nog en smärtfri dag, tänk att få en enda dag utan att ha ont. smiley
Men, jag vet ju att den önskan går inte i uppfyllelse, så det är bättre att acceptera och leva med eländet. Med humor går det också lättare. Förresten, efter att vi börjat använd vårt spa-bad så har jag minskat intaget av värktabletter med säkert hälften!
Sen tror jag att det frigörs en massa såna där “lyckohormoner” när vi ligger där ute i det varma vattnet, lyssnar på musik och tittar upp på stjärnhimlen. Visst är det något speciellt med stjärnorna? De inger hopp och tröst på nåt vis, de har ju funnits där läääänge och långt före mig. De kommer också att finnas kvar när jag är borta och kanske trösta de som är kvar.

Tillbaka till vad jag önskar av 2017.
Jag vet att vi kommer att göra många fina resor med husbilen. Gubben har lovat en varm, lång sommar med många upplevelser, och jag litar på honom. Vi har Öland, Vestkap, Nordkap och Lofoten på vår lista. Vi är också intresserade av Svensk industrihistoria och har åkt bland annat i vattenrallarnas spår. Och i somras åkte vi ju gamla linbanan mellan Mensträsk och Örträsk som verkligen var ett stycke historia.
Egentligen skulle jag vilja tillbringa några dagar i Rågolia… min barndomsby. Fiska, åka runt och titta, kanske ta en tur till Gillesnoule och Ammarnäs.

För egen del vill jag.
– Återuppta målandet
– Titta på mera film
– Lyssna mera på musik
– “Trädgårda” i lugn och ro

Så stora krav har jag väl inte på nästa år. Så, vi bestämmer redan nu, att det blir ett roligt, lugnt, spännande, rofyllt, intressant och ett alldeles fantastiskt år!!!

Det önskar jag även till er, kära läsare. Ett riktigt Gott Nytt År! smiley

Skalden

Nu sova de dunkla gårdar,
markerna sova svarta
och trädet på gården.

Han vandrar under vintergatans blixtrande bro,
under otaliga ögonens glans. –
O hav och dunkla klippor,
o sand och gråa vågor –
o hav, för din ensamhets blick
och din starka stämmas sång
och de mumlande stenarnas dån
förkunnar jag min själ.

Vilhelm Ekelund