… är gratis!
Jag har funderat litet. Om jag skulle ha en butik, och vi struntar i det där med lönsamhet och sånt, utan drömmer fritt. Vilken typ av butik skulle det då vara?

Ni som känner mig vet att jag brukar kalla mig för kreativ mångsysslare. Jag har under olika perioder i livet målat, både i olja och akvarell. Minns ännu doften av linolja och terpentin när min mamma målade!
Ett annat intresse som följt mig från barndomen är trädgård. Det är också en form av skapande som är ganska vansklig eftersom man skapar med levande material.
Heminredning, och då gärna med hjälp av den kinesiska läran om feng shui intresserar mig också väldigt mycket. Tiden när jag bodde i Torpet utanför Ljusdal kanske var min roligaste inredningsperiod. Jag försöker att hålla fast vid en del “torpsaker” i vår villa byggd på 1980-talet. Men det är inte så lätt. Dock har det blivit en mix av gammalt och nytt som fungerar ganska bra. Gamla bruksföremål blandat med ultramoderna prylar…. sitter som ett smäck!!!
Sen vet ni ju det berömda Ernstcitatet: “När en katt ligger och sover i ett rum finns det inte mer för en inredare att göra.” Som ni ser så makar vi undan växterna i köksfönstret så att Busan kan titta ut.

Som om det inte räckte med intressen så tycker jag ju även om att fotografera och att skriva.

Ja, men åter till vilken typ av butik jag skulle starta om jag fick drömma fritt. Det skulle faktiskt bli ett antikvariat.
Tänk en butik fyllda av gamla böcker där jag kunde gå omkring och stryka med handen över bokryggarna. Öppna en bok och bläddra litet i den och kanske läsa vidare.
Varför inte en liten vrå med fåtöljer och en kaffemaskin så att kunderna kunde slå sig ner en stund… och en vägg där jag kunde hänga upp en del tavlor och fotografier. Nog är det väl tur att jag bestämt mig för att drömma fritt eftersom jag nog inte skulle kunna livnära mig på min butik!

Vilken typ av verksamhet skulle du ägna dig åt om du fick drömma fritt?