De första snöflingorna dansar utanför fönstret och marken är vit. Men det kommer antagligen snart att tina bort och i bästa fall blir det vitt till jul.

Passar på att “dra sträcket” för sommarens husbilsresor. Jag har berättat om Skåneresan och resan norrut. Vi gjorde ytterligare en långresa söderut för att få litet mera sommar… det fick vi.
Började åka neröver genom Norge.
Bilden säger väl allt om varför vi gärna åker till Grannlandet. Vi besökte Olavsgruvan, en gammal nerlagd gruva med mycket historia. Den ligger strax innan Röros, som jag tycker är en av de mest intressanta städer som jag besökt.
Jag kan föreställa mig vilken fart det är här när Röros marknad går av stapeln!

Efter fjäll och den vackra Gudbrandsdalen hamnade vi så småningom i Strömstad och Fjällbacka där vi tillbringade några dagar med våra kära vänner Inger och Leif.
Sedan letade vi oss in i landet och möttes då verkligen av sommarvärmen. Vi övernattade vid Gräfsnäs slottsruin, åkte upp till Taberg och så fort vi såg en skylt med en minnesmärkt kyrka stannade vi till.
Den här resan blev en hälsa-på-resa. Vi träffade goda vänner Anneli och Lars i Örserum.
Besökte även broder Nils hemma hos Kristina, och Kjell och Anette var också med. Ett kärt sammanträffande, för det var länge sedan sist.
Tog ett par dygn i Vadstena och Motala, två platser som jag tycker mycket om.
Vi tillbringade helgen i Norrköping med våra kära småttingar, innan vi letade oss norrut. Vi fick verkligen mera sommar. Det tråkiga var att jag inte packat med badkläder, för vem kunde ana att det skulle gå att bada i mitten av september. Nästa sommar lägger jag in badkläder på första resan och sen får de ligga där hela säsongen.

Efter långresan söderut har vi gjort ett par korta turer. Vi har åkt på “rätt sida” om Skutan genom Kall och upp till Kolåsen. Bilderna talar för sig själv.

Jag känner mig så tacksam över att få ha allt det här vackra runt hörnet! Tänk, vilken lycka att jag träffade min Håkan som visar mig allt detta!!!smiley
Ja, så tog vi häromdagen en sista tur över till Grannlandet och fick då se solen bryta genom dimman när vi körde över fjället.
Nu här husbilen avställd och inställd. Under vintern blir det kanske en del underhåll och “förfiningar” innan vi drar iväg till våren. Det finns en del kvar på vår “Att-se-lista” bland annat mycket Norge: Lofoten, Geiranger, Nordkap, Vestkap…..
Förra helgen åkte vi på konstutställning och vi pratade med konstnärinnan om hur fort tiden går.
Det är kanske för att vi har så roligt, sa hon. Det gav mig en tankeställare… varför inte ha roligt när vi kan??!!

Du som tycker att dagarna går och livet flyr. ta dig samman och gör något onyttigt. Ingrid Sjöstrand

De vackraste och mest värdefulla tingen på jorden kan man inte se eller ens vidröra. De måste man känna med hjärtat. Helen Keller

Det är aldrig för sent att få minnen för livet. Bo Säfström

En timmes samtal är mer värt än femtio brev.
Madame de Sévigné