Här i fjällen har vi haft en riktigt fin sommar och det blommar så fint i vår trädgård. Den gamla stamfuchsian har aldrig varit så fin som i år.
Den är helt översållad av blommor och en mörkröd klöver som självsått sig väller ut över kanten på krukan. Förra sommaren var helt bedrövlig och blomningen ungefär en månad senare än vanligt. Det var också en del som dog under vintern, bland annat min favoritros Maiden’s blush och även Alunroten. Men vi har planterat nytt och nu växer det så det knakar.

Vår sommar har, efter Skåneresan, bestått av massor av besök av barn och barnbarn. Det har varit så roligt och barnbarnen är verkligen kryddan i livet. Mellan besöken har vi ägnat oss åt detta:
Vi håller på att måla om huset. Det går från blått till grågrönt. På bilden ser taket blått ut, men det är faktiskt svart. Nu har vi kommit runt hörnet och håller på med framsidan. Sen ska det målas runt fönster och dörrar och vindskivorna ska också målas. Men det mesta av det sparar vi till nästa sommar. Det gäller att ha nåt roligt kvar!!smiley
Fönsterbågen och vindskivorna ska målas i vitt och foder och knutbrädor går i engelskt rött. Det blir nog fint. Vi har inte bestämt vilken färg vi ska måla dörrarna i, men just nu lutar det åt nåt gråsvart… Kom gärna med tips.

Måleriet är väldigt jobbigt. Vi måste måla tre gånger innan det täcker och Jisses vad ont jag får i armar, axlar och nacke. Sen har jag ett knä som bråkar med mig.

Tänk vad skönt det är att lägga sig i badet och få massage och värme. En fantastisk investering i oss själva!

I sommar har vi kunnat åka en del cab också. Tror aldrig jag känner mig så fri som när vi glider runt och vinden blåser i håret.
Då tänker jag på en av mina favoritlåtar, The ballad of Lucy Jordan.

At the age of thirty seven
She realized she’d never ride
Through Paris in a sports car
With the warm wind in her hair

Jag kanske inte åker runt i Paris med vinden i håret, men väl i Undersåker. Och jag trodde väl inte i mina vildaste drömmar att jag skulle få uppleva det!!! Ibland får jag nypa mig själv för att kolla om jag är vaken.

Lägger in en bild som talar för sig själv. Sommaren är inte bara sol och glädje, ibland blir det riktigt hotfullt.

Avslutar min krönika över sommaren, arbete och drömmar på temat gamla favoritlåter och lägger in texten till Where do you go to my lovely:

You talk like Marlene Dietrich
And you dance like Zizi Jeanmaire
Your clothes are all made by Balmain
And there’s diamonds and pearls in your hair


You live in a fancy appartement
Of the Boulevard of St. Michel
Where you keep your Rolling Stones records
And a friend of Sacha Distel


But where do you go to my lovely
When you’re alone in your bed
Tell me the thoughts that surround you
I want to look inside your head


I’ve seen all your qualifications
You got from the Sorbonne
And the painting you stole from Picasso
Your loveliness goes on and on, yes it does


When you go on your summer vacation
You go to Juan-les-Pines
With your carefully designed topless swimsuit
You get an even suntan, on your back and on your leg
s

But where do you go to my lovely…