Nu är vi i mars månad och då börjar Vårvintern. Det är när solen står högre och reflekterar sig i den vita snön och börjar värma oss. Då blir det full fart här i fjällvärlden. Det är skidåkning på längden och tvären, skoteråkning, korvgrillning och isfiske. Ja, och så förstås AfterSki.
Den här veckan har Mälardalen sportlov så då håller vi oss ifrån Åre och de andra populära platserna. Det lönar sig inte att försöka surfa med mobilen för det är alldeles för trångt i luften.
Vi går också och kikar på termometern i uterummet. Snart kan vi inta lunchen här ute, bara solen lyser så värms det upp snabbt. Vi kan också börja plocka ut våra övervintrade plantor.
I slutet av april brukar det se ut ungefär så här i uterummet. En kö av krukor som väntar på att flytta ut. Vi har ännu inte riktigt bestämt hur stor odling vi ska ha i sommar eftersom vi också vill åka husbil. Nu blir det första sommaren som vi båda är lediga. Men kommer tid kommer råd.
Åter till Vårvintern. Här lyckades jag fånga takdroppen från hönshuset på en suddig bild. Men den inger hopp om att “svarthålet” är över.

Sedan jag bloggade sist har jag tillbringat två veckor i Norrköping hos mina barnbarn. Jag har varit där och “tagit emot” fyran. Nej, jag har mest varit sällskap åt de andra tre. Och, så roligt det är! De är tre olika personligheter och tvååringen blev väldigt förtjust i mormor. Lovar att det är ömsesidigt!

När jag kom hem har det varit livligt utbyte klasskompisar emellan på facebook. Vi har bildat en sida som heter “Vi som gick i skola i Gargnäs på 1950 -60 talet.” När jag då botaniserade i gamla foton hittade jag detta på mig själv.
Skickade det till mitt barnbarn, fyra år. Hon trodde att det var en bild på henne. Så nog har generna gått vidare!

Avslutar med en del klokskaper:

Kärlek kan inte köpas för pengar, men de ger en god förhandlingsposition, Oscar Wilde

Den som inte kan vara ett gott föredöme, kan ju alltid vara ett varnande exempel, Catherine Aird

När en politiker säger att vi sitter i samma båt så var på din vakt. Det betyder att det är du som ska ro, Vilhelm Moberg