Idag är det plusgrader igen, halvklart och vinden rör på trädkronorna. Känner mig aningen låg och oföretagsam. Jag har hela dagen framför mig, men vet inte riktigt vad jag ska göra av den.
Det syns inte så bra på bilden, men vi har satt upp ett nät med ljus i vår spaljé. Riktigt fint när det lyser i mörkret. Apropå mörker så har vi ju snart klarat av första delen av svarthålet. 22:a december 05.48 infaller vintersolståndet i år, då är alltså årets kortaste dag, sen börjar dagarna så smått att bli längre. Men jag tycker inte att jag märker någon skillnad förrän i slutet av januari.
Det har varit många halofenomen i vinter och även mycket norrsken. Jag har sett massor av fina bilder på just norrsken, men själv har jag inte ens försökt att fotografera. Jag satt och kollade på facebook häromkvällen och där stod att stora delar av Norrland brann. Skyndade mig ut, men det var mulet hos oss. Däremot lyste hela himlen i nordväst… det var i Åre som de körde snökanonerna i full belysning. Ok, också en form av norrsken!

Ja, inte har då energin infunnit sig medan jag suttit och skrivit. Jag kanske helt enkelt inte ska göra någonting idag. Det är också en konst!
Jag vet att jag har som ordspråk i början av min blogg Frida Sigurdardottirs tänkvärda ord:
Livet är som att surfa, upp och ner på vågorna. Ibland faller man av brädan och måste kravla sig upp igen. Men jag har så svårt att förstå varför jag aldrig får vara riktigt glad. Snart vågar jag inte, av rädsla för bakslaget.

Skickar med en dikt som kanske präglar min sinnesstämning idag. Dikten är skriven av Ann-Katrin Eriksson och finns i antologin “Ur svenska hjärtans djup.”

Ibland kommer
det över mig

alldeles nära
tätt intill

min längtan
min innersta
eviga längtan

se mig –
hör mig

Jag finns här
alldeles nära
tätt intill.