Ja, den är här nu, snön som gör att kvällarna blir litet ljusa. Alla adventsljus hjälper också till och en solig dag är det så vackert att det nästan gör ont.
Vi brukar ta bilen och åka nån tur i omgivningarna, och Håkan tar mig
med på småvägar som jag aldrig skulle hitta själv. Jag älskar dessa
åkturer och hittar alltid nånting att fotografera.
Den här bilden togs innan snön kom. Det är bara Skutans topp som lyser vit och dimman ligger i dalgången.

Vilken tur att advent finns! När jag väl klarat av november så vet jag
att jag kommer att hålla ut över vintern. Nu tänder vi ljus och lampor
både ute och inne. Det är julmarknader och julbord och glögg och
pepparkakor. Sen har också vintersporten på tv kört igång.
Det brukar komma en svacka i januari när jag kastat ut julen och visserligen känns det skönt. Allt det röda är borta och det blir liksom
renare inne på något vis. Och känslan när jag köper årets första
tulpanbukett!!! Men det är ju först i slutet av januari som vi märker
att dagarna blir längre, och både januari och februari kan vara så
bitande kalla.

Varför går tiden fortare ju äldre jag blir? Tyckte att det nyss var vinter, och sommaren… vart tog den vägen?
Det är ju nu när jag inte är fullt upptagen med arbete och åtaganden som tiden borde stå stilla. Någon sa att för en 7-åring är ett år en sjundedel av livet och då är alltså ett år för mig en sextifjärdedel. Det är ganska stor skillnad och kanske är det därför som sommarloven tycktes oändliga när vi var små.

Jag läser mycket nu och om ni tittar på min hemsida under “litteraturfliken” ser ni en del lästips. Men jag läser om gamla böcker, har läst Sjöwall-Wahlöö, hela sviten och nu läser jag om alla Henning Mankell. Tycker det är svårt att hitta bra böcker idag. Kom gärna med tips!
Vi hade en otrolig tur som fick se det här fina halofenomenet, strax utanför Edsåsdalen. De hade snökanonerna igång och det bildades väl en hel del kristaller i luften. Fint var det i alla fall!

Nu har det mörknat utanför fönstret och jag hör att Håkan startat fyrhjulingen för att skotta snö. Vilken trygghet det ligger i det ljudet… Tryggheten i att inte vara ensam, att tillhöra någon. I morse låg dagstidningen på köksbordet på morgonen med en handskriven morgonhälsning. Vad det värmde!

Jag läste Marcus Birros krönika om tillhörighet och vintermörker. Klicka gärna och läs, den väckte många tankar hos mig.

Så önskar jag alla en fin andra advent med en dikt av mamma, Nanna Dahlberg.

Vintergästen

Min vintergäst
den lilla mesen,
försvann då våren
slog ut i blom.
Nu är det höst
och frosten tagit
all vårens blomning
och härlighet.
Då kom han fram
min vintervän.
Han slog en drill
– Var inte ledsen,
här har du mig igen.