Så har vi kommit en bra bit in på hösten och färgerna börjar avta och det gråa tar över allt mera. Inatt hade vi frost och det är en tunn ishinna på vår lilla damm.
Det dansade några flingor utanför fönstret en kort stund, sen kom solen. Men “vårt fjäll” Välliste har puder på toppen.
Naturligtvis så kan vintern komma närsomhelst, men enligt prognosen så dröjer det nog ännu någon vecka. Det gäller ju att vara beredd och byta till vinterdäck i tid.
Vi har några stora krukor stående ute fortfarande. Det är det lilla japanska trädet, en kruka med gräs och så en tuja. De ska köras ner till garaget och övervintra där. Det är ju ingen fara om de står ute i frosten, bara inte jordklumpen fryser helt. I uterummet finns bara ett par “eftersläntare;” Agaphantusen, anemoner och en ros. Resten har åkt in i förrådet för vintern, men det dröjer ju ett tag till innan det är minusgrader i uterummet, så det är ingen panik.
Jag har ställt glas i olika färger i fönstren i uterummet. Det får bli prydnaderna för vintern, tillsammans med en massa lyktor både levande och batteridrivna.

Måste också visa ringblommorna som trots frosten vänder sitt ansikte mot solen och försöker fånga de svaga stålarna.
Här på vår väg sker det stora förändringar. Det byggs flera nya hus och vi får nog en massa nya grannar inom en kort tid. Visst är det roligt att unga familjer vill flytta hit och även om jag ser på Åre med en viss skepsis, så är utvecklingen positiv och det finns framtidstro. Här i Undersåker har byggts flera hus i sommar och hus som är till salu säljs väldigt snabbt. Allt beror förstås på närheten till Åre.

Gunnar har byggt ett nytt ställ för våra brevlådor och det ska flyttas en liten bit för att hamna mera centralt på gatan.
Jag tycker det blev riktigt fint och nu finns det plats för nya grannar. smiley

Så tänder jag ett ljus till Allhelgona för våra nära och kära som är borta. Tänker på mina föräldrar och att jag borde ha talat om för dem hur mycket jag älskade dem. Ofta tar vi just föräldrarna för givet och nånstans tror jag att alla föräldrar vet att barnen tycker om dem, men det är ju så gott att få höra det någon gång.

I Allhelgonatid, av Britta Engvall

Dagarna mörknar
och kortas alltmer.
De sista löven har fallit.
Naturen har lagt sig till ro.
Det är Allhelgonatid.
I kulen novemberkväll.
Vi tänder ett ljus.
Ett ljus – för dem vi saknar.
Ett ljus – för dem vi är nära.
Ett ljus – för alla medmänniskor
i en olik värld.
Vi tänder ett ljus
för hoppet
om en ny vår
och en ny framtid –
tillsammans