… är jag för att sommaren inte riktigt vill infinna sig. Jag är glad när termometern visar tvåsiffrigt och det inte regnar. Men jag har förra sommaren i färskt minne och inser att det inte kan vara så varje år. Det finns alltid något positivt, något att vara glad åt.
Snöbollsbusken översållad av blommor blir man inte besviken på. Och insekterna instämmer.
Delar också med mig av bilder på “rosor och akvileja.”
För ett tag sedan gjorde vi en liten eftermiddagstur med husbilen. Det var faktiskt en varm och fin dag. När Håkan kom hem efter jobbet packade vi med oss middagsmaten och åkte en bit. Vi stannade vid Vålån och njöt av naturen. Tänk att vi har allt det här vackra bara ett stenkast ifrån oss!
Det är fortfarande mycket vatten i alla sjöar och åar och snön ligger kvar på fjälltopparna. En del toppar blir nog aldrig snöfria i sommar.

Nog är naturen läkande!
Ibland när det känns tungt och övermäktigt, så blir jag liksom lättare både till kroppen och sinnet när jag får vara ute i det fria. Det kan räcka med att sitta på bänken vid vår damm och lyssna på vattenskvalpet för att nånting ska hända med mig.
Vi har också lyckats med bäcken och “vattenfallet.”
Nu, i skrivande stund, har jag just kommit in efter att ha klippt gräsmattan. Trött och svettig, men nöjd med mig själv. Jag tycker det är rogivande att klippa gräs! Någon invänder säkert att det är tungt, jobbigt och högljutt. Men jag sätter på mig hörselskydd och tycker det är lagom motion att gå runt med klipparen. Och så ser jag ju resultatet direkt! För mig är det en tillfredsställelse att jag fortfarande klarar av att klippa gräset, och det tänker jag fortsätta med så länge jag orkar.

Till sist måste jag visa en av Käre Sambons senaste leksaker… jag menar, jag kanske köper en ny ros och planterar. Men han samlar på helt andra saker.
Till exempel en Grålle årsmodell 1955.

På det lilla bordet bredvid soffan ligger mina “pågående” böcker. Där finns Bodil Malmstens senaste diktsamling “Det här är hjärtat.” Den är just hjärtskärande och tar verkligen tag i mig. Här kommer ett smakprov.

Detta självbiografiska liv
Bara med dig gick det ihop

Du sa alltid
Det är gott om tid
Det är lugnt

Jag sa alltid
Gör det genast
Gör det nu

Jag var alltid lika gammal
som du var ung
Det var lugnt